Evanghelia

Evanghelia (gr. evanghelion) înseamnă veste bună.
Despre ce este această veste bună?

Vestea bună te anunță că există un singur Dumnezeu, sfânt, Care ne-a creat după chipul și asemănarea Sa, pentru a-L cunoaște.

Dar noi am păcătuit și prin neascultarea noastră am rupt orice legătură cu El.

În dragostea Sa, Dumnezeu a devenit om, prin Isus, a trăit o viață perfectă și a murit pe cruce împlinind astfel toate cerințele lui Dumnezeu și luând asupra Sa pedeapsa păcatelor tuturor
celor ce se vor întoarce și se vor încrede în El.

A înviat din morți arătând că Dumnezeu a acceptat jertfa Sa
și că mânia lui Dumnezeu împotriva noastră a fost stinsă.

Acum suntem chemați să ne pocăim de păcatele noastre și să ne punem încrederea în Hristos, fiind născuți din nou la o viață nouă, trăită prin puterea Duhului Sfânt care locuiește în noi,
o viață veșnică cu Dumnezeu.

Aceasta este cea mai bună veste din lume!

Pe scurt?

Toate astea se pot rezuma astfel:

Pe scurt?

Toate astea se pot rezuma astfel:

Ce trebuie să fac concret?

Primul pas către schimbare este să recunoști că ești vinovat. Îngenunchează în camera ta și mărturisește-ți păcatele lui Dumnezeu. Fii specific și cere-ți iertare sincer pentru ceea ce ai făcut.

Nu este îndeajuns să-ți peticești viața, ci ai nevoie de o inimă nouă, inimă pe care numai Dumnezeu ți-o poate da. Punându-ți toată încrederea în ceea ce a făcut Isus Hristos pe cruce pentru tine, cere lui Dumnezeu să-ți dea o inimă nouă și să-ți schimbe viața în mod profund.

Sufletul tău, la fel ca și trupul tău, are nevoie de hrană. Sfânta Scriptură este hrana ta spirituală. Citește-o constant, regulat și organizat pentru a fi hrănit și întărit spiritual. Poți începe cu Noul Testament, Evanghelia după Matei.

Biserica este manifestarea vizibilă a trupului lui Hristos, iar odată născut din nou, ai nevoie să aparții unei biserici. Poți căuta pe internet biserici evanghelice în zona ta și le poți vizita ca să-ți faci o părere despre acestea. Desigur că te așteptăm să vizitezi și biserica noastră. Detalii despre ce credem găsești aici, iar indicații către locație aici.

Având Duhul Sfânt în tine, Scriptura în mâini și o biserică locală la dispoziție, ai tot ce îți trebuie pentru a-L urma pe Isus tot restul vieții tale. Menirea ta este să-L glorifici prin tot ceea ce faci și să răspândești Evanghelia mai departe făcând ucenici ai lui Isus Hristos.

Vrem să ne rugăm pentru tine

Dacă ai întrebări spirituale sau vrei să ne adresezi o cerere de rugăciune, o poți face prin formularul de mai jos: